De caravans

Nou daar staat ie dan… wat kan een mens zichzelf aandoen niet. Je koopt voor veel geld een hoop schroot en dan heb je nog alleen maar onoverzichtelijke hoeveelheden bloed zweet en tranen voor je 🙂

maar goed dit klinkt als geklaag maar is het niet natuurlijk want in volle besef hebben wij dit über zeldzame exemplaar (met deze nog maar 1 ander bekend) met enorm veel plezier gekocht.

Dit is nu net wat wij doen en waar bevrediging, trots, talent en kunde samenkomen; enorm slechte maar – in de ware zin van het woord –  unieke echte oldtimer caravans weer voorzien van een nieuwe, lange toekomst bij liefhebbende gebruikers.

Deze Dethleffs Senior is naar verluidt gemaakt voor de fam. Dethleffs zelf, uiteindelijk is er een kleine productie geweest van wellicht 8 stuks.  Dit is de nu 2de nog bekende bestaande Senior, gemaakt in 61, verkoopjaar 62. Deze Golden toen als het meest luxe wat er eigenlijk te koop was en dat is nu nog te zien. afgezien van de prachtige exentrieke vorm is het gewoon een huis op wielen. Kompleet met seperate keuken (afgeschermt door houten klapdeuren) met daarnaast een grote badkamer. onnodig te zeggen dat door de vele ramen hij van binnen extreem ruim aandoet. achterin is dan de woonkamer met een eet gedeelte en een  zit gedeelte. verder enorme kasten dus ook alle prive zaken konden makkelijk mee. dit doet ook wat voor het gewicht: 1080kg leeg met 1200kg maximaal; enorm voor die tijd!  Daarom is hij ook uitgerust met het fameuze hydracup hydraulische rem systeem.

 

geniet van de foto’s en hopelijk binnen kort de wederopstanding.