C o n s t r u c t a m

Lieve Lezer, liever Lezeres

Als u op deze pagina kijkt heeft u waarschijnlijk uw keuze al gemaakt en wij danken u dat wij onze jarenlange ervaring hier met u mogen delen.

U heeft klaarblijkelijk een voorkeur voor één van Europa’s meest spraakmakende, meest charmante en meest kwalitatieve klassieke caravans…… dit als hij tenminste uit het juiste bouwjaar is en er met kennis van zaken naar gekeken is!!  Als vuistregel geldt dat alles wat Constructam na ’71 bouwde van beduidend mindere kwaliteit is gebleken!

Echter vanwege de extreme  populariteit van het merk zult u bijna geen exemplaar meer vinden welke niet door de verkapte handel cq privé handelaar wordt aangeboden.  Zonder uitzondering allemaal op jacht naar het snelle (en vanwege de populariteit) makkelijke geld.

 

Maar onthoudt tijdens uw zoektocht dat een (oppervlakkig) mooi uiterlijk vrij eenvoudig en snel te maken is maar geen enkele garantie biedt! Immers een mooie opbouw kan nog steeds een verschrikkelijk rotte bodem hebben of een doorgeroeste basis!

Als hij 10 jaar in een schuur of kas heeft gestaan mag hij wellicht wat minder deukjes hebben (en is er hopelijk ook minder aan geprutst door voor-bezitters)  Maar de banden zijn wel minimaal net zo oud en ook de remmen lagers & gasslangen zijn dan zeker nooit vervangen. De dichtheid is al helemaal niet te controleren want natuurlijk is hij droog, hij heeft immers al 10 jaar geen regen gezien!!

Kortom, hier zullen de kosten zeker in het zekerheid aspect komen en misschien niet zo zeer in het optische verhaal.  Een minimale technische update en service bij een gegarandeerd bedrijf kost al snel 500 euro. 500 euro die u gewoon kwijt bent om iets veilig te kunnen gebruiken! u krijgt daarvoor zekerheid, alle test rapporten en uw Constructam is weer onderhouden.  Dan is het uw keuze en afhankelijk van de caravan of u ook de optiek, interieur en bekleding gedaan wilt hebben. De kosten daarvan kunnen natuurlijk enorm verschillen: of de restaurateur zelf een geplooid lapje over de kussens naait of u laat het echt professioneel gebeuren dan scheelt dat natuurlijk nog al, maar wel een verschil wat ook qua klasse erg goed zichtbaar is. uiteraard kan ook de kwaliteit van stoffen met deze gebruikte meters een aardig prijs verschil opleveren. En dit geldt voor nagenoeg elk detail.

 

Maar even terug naar de aankoop: De standaard verkoop uitspraken  “ja het is ook geen nieuwe” of  “wij zijn er 3 jaar geleden nog mee op vakantie geweest dus hij is goed”  moeten meestal de zichtbare gebreken vergoelijken respectievelijk garant staan voor de degelijke staat. 

Vaak zien wij Constructams die wij na een bezichtiging hebben afgewezen ineens voor duizenden euro’s aangeboden worden hier in Nederland.  Dan is er weer iemand die denkt van dat is makkelijke handel en waarbij hij als origineel, goed enz wordt aangeprezen terwijl wij gezíen hebben dat hij een rotte bodem heeft, dat wij gezíen hebben dat het ijzeren binnen gestel doorgeroest is, enz. enz

Het toppunt van treurigheid is dan natuurlijk wanneer iemand hem in onervaren goed vertrouwen koopt en er dan mee bij ons komt om hem te laten restaureren…. u kunt zich voorstellen dat het brengen van slecht nieuws net nadat iemand duizenden heeft uitgegeven aan zijn/haar nieuwe vakantie liefde niet het meest dankbare van ons werk is.

Gelukkig gebeuren er niet altijd gelijk ongelukken en gaat het vaker goed dan fout, maar geen van voorstaande verkoop onderbouwingen geven enige garantie op dat het de volgende keer weer goed gaat of dat hij werkelijk (aantoonbaar) goed is!   Het feit dat het merk zo populair is maakt het risico om te kopen buiten de enkele zekere kanalen die er zijn een grote gok welke bijna nooit goed uitpakt! 

 

Kortom; het is een zeldzaamheid om een werkelijk en aantoonbaar recent onderhouden en dus zeker exemplaar te vinden! Dit is gelijk de reden waarom wij met onze restauraties nooit op prijs kunnen én willen concurreren! wij gaan voor zekerheid én de hoogst haalbare schoonheid en ondanks dat er niemand verder gaat in de optische verfraaiing is dit slechts een klein deel van ons werk en niet de hoofdmoot, deze hoofdmoot bestaat bij ons uit de controle en reparaties van de dingen die je nooit meer ziet, hier gaan dan ook kostbare uren in zitten.

 

Daarom durven wij ook te zeggen dat wij juist wel alle zekerheden bieden én daarbij ook nog eens de mooiste  klassiekers leveren! 

maar het is simpel; een echt goede kost nu eenmaal echt geld en bij Constructam betaald u ook simpelweg een hogere prijs vanwege de gezochtheid. 

Ook wij moeten een (echt) goede basis duur inkopen en dan is hij nog maar zoals gekocht…. Is hij nog enigszins strak en origineel dan zijn het gewoon kostbare investeringen (helaas… gelukjes bestaan eigenlijk niet meer…)

 

Wij als Stichting tot Behoud van oldtimer Caravans beperken ons altijd tot de beste en, ons inziens, de mooiste bouwjaren van dit roemruchte merk en kunnen u in deze dan ook, zei het soms op termijn, altijd het neusje van de zalm aanbieden.

Niet alleen kunnen wij u van dienst zijn in het leveren van een echte oude Constructam, ook kunnen wij uw eigen bezit geheel naar wens in schoonheid en zekerheid restaureren waarmee u de zekerheid heeft van een echte klassieker en bijbehorende trots. 

 

Wilt u uw voordeel doen met onze jaren lange ervaring aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

een greep uit de door ons gerealiseerde restauraties:

 

IMG_4433 IMG_4898

 

 

 

IMG_4328 IMG_4344

IMG_4334 IMG_4340

 

 

 

IMG_4160 IMG_4162

 

 

 

  IMG_1697 IMG_1701

 

 

IMG_2860 IMG_2864

 

 

IMG_2512 IMG_2514

 

 

IMG_3336 IMG_3341

 

 

IMG_2319 IMG_2324

 

 

IMG_3564 IMG_3562

 

 

SAM_4761 SAM_4781

 

 

SAM_4960 (Kopie) SAM_4961 (Kopie)

 

 

SAM_4719 (Kopie) SAM_4723 (Kopie)

 

 

SAM_5087 (Kopie) SAM_4852 (Kopie)

 

 

SAM_5576 (Kopie) SAM_5580 (Kopie)

 

 

SAM_1324 (Kopie) SAM_1326 (Kopie)

 

 

SAM_0700 SAM_0703

 

 

SAM_2250 (Kopie) SAM_2245 (Kopie)

 

 

Foto0058 Foto0059

 

 

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 

SAM_1178 (Kopie) SAM_1180 (Kopie)